KaffebXnne 1 big

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ingen enkel sak å dramatisere Fam Ekmans barnebøker slik at det også blir godt teater av fortellingene hennes. Bare en gang tidligere er det gjort, det var i Sverige.

Stein Elvestad har grepet tak i fortellingen hennes om kaffebønneslekta. Han har alliert seg med en av Tromsøs mest drevne musikere, Øystein Blix, og skuespiller Trine Hild Blixrud. Og det er blitt et knakende godt teaterstykke, ei forestilling som engasjerer både voksne og barn. Denne forestillingen er nå tatt inn som skoleforestilling innenfor Den kulturelle skolesekken i Troms i regi av Troms fylkeskommune. Forestillingen vises i Midt-Troms kommende uke der forestillingen vises ved Setermoen KIno.

Trine fungerer i rollene som hele kaffebønneslekta nesten fra tidenes morgen og fram til i dag.
Hun møter spåmannen (Øystein) som ikke bare en sannspådd spåmann, men også en musiker som med sin trombone får fram stemningen i fortellingen med sitt instrument og toner - fra de litt triste til de lystige.
Likevel er de utrolig lekne, spennende lydkulissene han skaper med sin trombone noe av det som gir stykket den originale og behagelige vrien som løfter dette stykket opp fra haugen av gjennomsnittlig barneteater, til en sjeldent flott opplevelse, rik på behagelige stemninger.

Øystein Blix og Trine Hild Blixrud

Foto: Frank Gregersen

For mer informasjon: www.kulturitroms.no/

kaffebnneslekten big