Den siste lørdagen i mars 2009 blir en merkedag i arbeidet mot klimaendringer. Byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden skal slukke lyset i én time – Earth Hour – for å vise sitt engasjement for klimaet. Målet er en milliard deltakere verden over. Bli med du også – hver lysbryter teller!

En symbolsk handling for klimaet
Klimaendringene er en trussel mot mennesker og miljø over hele kloden. Earth Hour handler om å gi en global utfordring et globalt svar. Ved å slå av lyset i kun en time, blir du med på tidenes største og mest spektakulære klimakampanje - en kampanje som skal inspirere regjeringer, byer, bedrifter og enkeltpersoner til innsats mot den globale oppvarmingen. Når verdens politikere møtes i København i desember 2009, er det for å inngå en global klimaavtale. Under Earth Hour skal vi vise at politikerne har folket i ryggen, og at vi vil ha en ansvarlig klimapolitikk!

Earth Hour gjennomføres av WWF – med et mylder av samarbeidspartnere verden over. I år er WWF-Norge med for første gang i samarbeid med flere norske byer, kommuner, organisasjoner og bedrifter.
Bardu kommune deltar også på markeringen.

Slik blir du med på kampanjen
Alle kan delta under Earth Hour. Det enkleste er å slukke lyset 28. mars 2009, klokken 20.30. Du kan også registrere deg på www.earthhour.no.

Les mer om klima på WWFs klimaskole og lær hva du kan gjøre for å begrense klimagassutslipp på klimaloftet.no.