Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3,5 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere. Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Mer informasjon om godkjenning av praksis kan du se her: https://www.udir.no/regelverkstolkninger/opplaring/Fag--og-yrkesopplaring/Praksiskandidatordningen/

Undervisning vil skje i klasserom på kveldstid, en kveld i uka over 2 semester. Alternativt over helgesamlinger, en helg i måneden over 2 semester (lørdag og søndag). Teoretisk eksamen avlegges som privatist gjennom fylkeskommunen. 

  • Opplæringen gis ved tradisjonell klasseromsundervisning, eller i virtuelt klasserom. I tillegg benytter vi også læringsplattformen Acampus hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Dette betyr at dersom du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.   
  • Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen. 

Praktiske opplysninger:

Kurset går over 80 timer klasseromsundervisning, over to semester. Vår undervisning følger kompetansemålene satt av UDIR for faget,

men er tilpasset voksne med yrkeskompetanse og erfaring. Vi legger vekt på gode diskusjoner, skrivetrening og gode relasjoner i våre klasserom.

Teoretisk eksamen gjennomføres som privatist etter endt kurs.

Ved bestått teoretisk eksamen og godkjent minimum 5 års praksis fra faget, kan du melde deg opp til Fagprøve.

Bestått fagprøve gir deg Fagbrev Helsefagarbeider. Deltakere kan søke stipend hos sin fagforening. Kurset er også låneberettiget i Lånekassen.

Kontakt: For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med AOF Nord, eller les mer på AOF sin hjemmeside www.aof.no / facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100057095754564